E-Sigaret

Gezonder roken met een E Sigaret

E-sigaret kopen

 

e-sigaret-kopenJe staat op het punt om een e-sigaret te kopen? Wat ons betreft is dat een verstandige keuze. Deze elektronische sigaretten zijn een prima alternatief voor het traditioneel roken van sigaretten. Je kan een e-sigaret kopen met en zonder nicotine. Elke e-sigaret bevat een zogenoemde ‘e-liquid’. Dit is een vloeistof die d.m.v. verhitting verdampt en die je vervolgens inhaleert wanneer je een trekje neemt. Een verwarmingselement verhit deze vloeistof en die wordt door een batterij geactiveerd.

 

Welke e-sigaret kopen?

Er zijn allerlei soorten en grootten e-sigaretten te koop. Je kan kiezen voor bijvoorbeeld een wegwerp elektronische sigaret, herlaadbare e-sigaret of een e-sigaret die je zowel kan opladen als hervullen. Wil je een elektronische sigaret kopen om je verslaving af te bouwen? Je begint dan met een elektrische sigaret mét nicotine en kan vervolgens de nicotinedosis langzaam afbouwen, tot het moment dat je overstapt op een nicotinevrije e-sigaret. Hieronder beschrijven we in het kort de soorten e-sigaretten die er zijn, zodat je een idee krijgt welke het beste bij jouw rookgedrag past.

 

Wegwerp e-sigaret kopen

wegwerp-e-sigaretBen je een beginnende ‘e-roker’? We raden je dan aan om eerst te testen of elektronisch roken iets voor jou is. Een wegwerp e-sigaret is een goede manier om te testen of het roken van e-sigaretten je bevalt. Deze e-sigaret kan je online kopen. Je hoeft ze niet op te laden en kan ze dus direct gebruiken. Ook hoef je deze zelf niet te hervullen. Zijn ze eenmaal leeg? Dan gooi je ze weg. Deze sigaretten zijn ook ideaal om gewoon voor de zekerheid bij je te hebben, mocht je trek krijgen in een sigaret maar niet kunnen roken. Deze e-sigaret mag je namelijk ook in openbare ruimtes gebruiken, zoals in een restaurant, de trein of andere gelegenheden.

 

De oplaadbare sigaret met cartridge vulling

Ben je geen lichte roker maar ook niet een zware roker? Denk er dan eens over na om een oplaadbare sigaret met cartridge vulling te kopen. Je kan deze e-sigaret zelf opladen en de vulling vervangen voor een nieuwe, mocht deze leeg zijn. Deze vorm van elektrisch roken is wel duurder dan wanneer je een e-sigaret aanschaft met een clearomizer (tankje die je zelf kan vullen met vloeistof).

 

clearomizer-e-sigaretDe oplaadbare e-sigaret met clearomizer

Voor de zware roker is een oplaadbare e-sigaret met vloeistoftankje (clearomizer) de beste keuze. Je betaalt voor dit type elektronische sigaret dan wel iets met dan bovenstaande soorten, toch is het op de lange duur een veel goedkopere manier van elektrisch roken! Deze sigaretten bestaan uit 4 losse onderdelen waaronder een tankje. Deze vul je met e-liquid (vloeistof). Je schaft daarvoor flesjes aan met e-liquid. Is het tankje eenmaal leeg? Dan vul je deze weer zelf met de e-liquid. 1 flesje vloeistof kost je hooguit 5 tot 7 euro en komt overeen met ongeveer 5 pakjes traditionele sigaretten!

 

Elektrisch roken is zeer goedkoop!

Het komt erop neer dat elektrisch roken een zeer goedkope vorm van roken is. Alleen dit gegeven al is een reden om te stoppen met het roken van gewone sigaretten. Maar natuurlijk is ook het roken van elektrische sigaretten niet gezond. Stap je eenmaal over op elektronisch roken, dan is het verstandig om op den duur ook deze vorm van roken af te bouwen. Meer over gezondheid versus de e-sigaret lees je hieronder.

 

E-sigaret kopen: Elektrisch roken minder schadelijk dan tabak?

Is elektrisch roken minder schadelijk dan het roken van traditionele sigaretten, sigaren of pijp? Ja! Een doorsnee e-liquid (dit is de vloeistof die bij verhitting verdampt en die je inhaleert) bevat hooguit 1 á 2 schadelijke stoffen. Dit zijn de nicotine en mogelijk ook diacetyl. Dit laatste stofje zit maar in enkele vloeistoffen. Koop daarom een e-liquid zonder diacetyl en je krijgt hooguit 1 schadelijke stof binnen: Nicotine. Wat de smaakstoffen betreft: Tot op heden is geen overtuigend bewijs gevonden dat smaakstoffen in e-liquids schadelijk zijn voor de gezondheid. Het komt erop neer dat het roken met een elektrische sigaret je direct gezondheidsvoordeel oplevert. Toch krijg je nog steeds nicotine binnen. We raden je daarom aan om op den duur ook elektrisch roken af te bouwen.

E-Sigaret © 2020 | Sitemap