E-Sigaret

Gezonder roken met een E Sigaret

E-liquid, wat wil je erover weten?

E-liquid ook wel e-juice genoemd op zijn Engels is een vloeistof die je in een e-sigaret druppelt om deze vervolgens te gaan dampen. De meeste e-liquids bestaan voor 30 procent uit plantaardige stoffen en voor 70 procent uit na gemaakte zoet stoffen. Deze zoet stoffen ook wel Propyleen Glycol genoemd worden ook gebruikt in de Europese voedingsindustrie. Ook wordt er water en nicotine aan de e-liquids toegevoegd.

 

E-liquid smaken

E-liquid die je in een e-sigaret druppelt om te dampen is verkrijgbaar in ontelbaar veel smaken, bijna  iedere smaak is wel ergens te koop. De fruit smaken zijn de absolute toppers, deze worden het meeste gedampt. Een fruit smaak is meestal lekker fris en soms een beetje zoet dat is de reden waarom de fruit smaken het zo goed doen bij de dampers.

 

Hoeveel mg nicotine

Je hebt een e-sigaret uit gekozen waarmee je de e-liquid wil gaan dampen, je hebt een e-liquid smaak uitgekozen die je wil gaan dampen, dan is de laatste vraag hoeveel mg nicotine wil je in jouw e-liquid? Welk aantal mg nicotine het prettigste dampt voor jouw is afhankelijk van welke sigaretten je gerookt hebt. In onderstaande opsomming kun je aflezen hoeveel mg nicotine het beste voor jouw zou zijn.

0mg, voor stoppers of niet rokers
6mg, lichte light sigaretten/shag
12mg, standaard sigaretten/shag
18mg, sterke sigaretten/shag

Heb je gekozen voor een e-liquid die te weinig nicotine voor jouw bevat? Dan merk je dat aan het feit dat als je een aantal teugen van de e-sigaret genomen hebt je nicotine behoefte niet vervult is. Mocht dit het geval zijn dan adviseren we je een e-liquid te nemen met één stap meer nicotine.

Heb je een e-liquid die te veel nicotine bevat? Dan kun je duizelig worden en een veel te intens en niet prettig gevoel in je keel ervaren.
Overweeg dan een e-liquid van de zelfde smaak met 0 mg nicotine te bestellen en meng deze een beetje bij.

Updated: augustus 24, 2020 — 9:07 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

E-Sigaret © 2020 | Sitemap