E-Sigaret

Gezonder roken met een E Sigaret

E-liquids kopen zonder nicotine

Het lijkt erop alsof de gewone, traditionele sigaret een langzame dood sterft… Want steeds meer mensen geven aan dat ze willen overstappen naar of al zijn overgestapt op elektrisch roken. En veel daarvan stappen op den duur weer over op nicotinevrije e-sigaretten, omdat ze beseffen dat ook nicotine schadelijk is. Alhoewel e-sigaretten natuurlijk veel minder schadelijk zijn dan traditionele sigaretten!

kilo-liquid-kopen

 

Gezellig meedampen

De mensen die elektrisch gaan roken die doen dit meestal vanuit de overtuiging dat ze hierdoor gemakkelijker kunnen stoppen met roken. Onderzoeken tonen ook aan dat veel e-rokers nooit meer naar sigaretten grijpen. Maar een groot deel van de e-rokers gebruikt de sigaret om geleidelijk aan van nicotine te ontwennen. Ze beginnen met bijvoorbeeld een e-liquid bestaande uit 12 mg nicotine per ml en zijn op den duur zo ver afgekickt dat ze zonder problemen kunnen overstappen op nicotinevrije liquids. Zo kunnen ze gezellig meedampen met anderen, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over hun gezondheid .

 

Ook nicotine in e-liquids blijft schadelijk

Een e-liquid bevat doorgaans een combinatie van VG en PG. Dit zijn stoffen die o.a. worden gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie en de farmacie. Meestal gebruiken fabrikanten ongeveer 50% PG en ongeveer 50% VG en de rest wordt aangevuld met smaakstoffen (3 – 5%). Van PG en VG (propyleen glycol en plantaardige glycerine) is niet aangetoond dat ze schadelijk zijn. Gebruik je echter e-liquids met een bepaalde hoeveelheid nicotine, dan damp je nog niet 100% ‘gezond’. Want nicotine is schadelijk. Het veroorzaakt dan wel geen kanker (waarschijnlijk) maar het veroorzaakt wel een hogere bloeddruk en is mogelijk schadelijk voor hart- en bloedvaten. Daarom is het verstandig om op den duur over te stappen op nicotinevrije e-liquids voor e-sigaretten.

 

bessen-liquidZelf de dosering van nicotine bepalen

Als je overstapt op e-roken dan heb je het helemaal zelf in de hand hoeveel nicotine je binnenkrijgt. Je kunt altijd kiezen uit diverse nicotinesterktes en eventueel een nicotinevrije eliquid en deze mixen met een e-liquid met een bepaalde hoeveelheid nicotine. Op deze wijze kan je ervoor kiezen om langzaam af te bouwen en de doseringen in eigen hand te houden.

 

Waar staat de hoeveel nicotine voor?

  • 0 mg nicotine per ml: Dit is een e-liquid zonder nicotine! Je inhaleert waterdamp en een smaakje
  • 6 mg nicotine per ml – Is gelijk aan light sigaretten
  • 12 mg nicotine per ml- Normale sigaretten
  • 18 mg nicotine per ml – Voor zware rokers
  • 24 mg nicotine per ml – Voor de kettingrokers onder ons
Updated: augustus 24, 2020 — 9:27 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

E-Sigaret © 2020 | Sitemap