E-Sigaret

Gezonder roken met een E Sigaret

E-sigaret, overstappen of niet?

e-sigaretWaarom zou je overstappen op elektrisch roken met de e-sigaret? Op deze pagina leggen we je uit welke voordelen elektronisch roken voor jou heeft. Maar allereerst gaan we in op de vraag wat elektrisch roken is.

 

Wat is elektrisch roken nou eigenlijk?

Elektronisch roken wordt ook wel dampen genoemd. Je inhaleert de damp die in een e-sigaret wordt geproduceerd. Deze wordt gegenereerd doordat de vloeistof (ook wel e-liquid genoemd) met een ontstekingsmechanisme verhit wordt. Gebruikers van e-sigaretten kunnen zelf bepalen of zij e-liquids gebruiken waarin wel of geen nicotine zit. Het roken met e-sigaretten heeft voordelen. Zo zijn ze zeer effectief gebleken bij mensen die willen afkicken van hun rookverslaving.

 

Stoppen met roken met e-sigaret

stoppen-met-rokenDe e-sigaret is een probaat hulpmiddel voor mensen die maar lastig van hun rookverslaving af kunnen komen. Een e sigaret bevat weliswaar nog wel gewoon nicotine (er zijn ook nicotinevrije e-liquids op de markt) maar geen extra verslavende, schadelijke stoffen. Door over te stappen op elektrisch roken stop je dus met het inhaleren van deze hulpstoffen die fabrikanten aan het tabak toevoegen. Je kickt daarom alvast af van deze schadelijke additieven. Onderwijl blijf je voor je gevoel echt doorroken. De nicotinebehoefte en de handelingen die daarbij horen, blijft bevredigd. De damp die je inademt en uitademt lijkt op dat van echt tabaksrook, alleen is deze geurloos en niet schadelijk bij inademing door omstanders.

 

Wat bevat een e-sigaret niet?

Een e-sigaret bevat geen teer, koolmonoxide en andere schadelijke additieven zoals o.m. smaakstoffen, stoffen die het tabak vochtig houden, suikers, mint en stoffen die het rook witter maken. Uiteraard is dit een simpele opsomming want in totaal voegen fabrikanten tientallen extra stoffen toe die van nature niet in tabak thuishoren. Rook je daarvan, dan komen er bij verbranding duizenden giftige stoffen je longen en lichaam binnen. Al deze stoffen bevat de esigaret niet. Je ademt alleen nicotine in.

wegwerp-sigaret

Voordelen van elektrisch roken

Uiteraard is het verstandig om helemaal niet te roken en/of te dampen. Ook elektrisch roken is schadelijk, aangezien je de verslavende stof nicotine binnen krijgt. Toch is het vele malen minder ongezond elektrisch te roken dan gewone sigaretten te roken. Verstokte rokers doen er dan ook verstandig aan om over te stappen op elektronisch roken en vervolgens te proberen daar langzaamaan van af te bouwen. Bouw de dosis nicotine af totdat je geen nicotinebehoefte meer hebt. Je kan dan eventueel nog tijdelijk door blijf roken met nicotinevrije e-liquids. Roken met de e-sigaret is veel goedkoper dan gewoon roken. Daarnaast kan je gewoon in huis roken. Een voordeel is ook dat je voortaan nooit meer naar tabak stinkt.

 

Gezond of ongezond?

Artsen in ziekenhuizen stimuleren elektrisch roken uiteraard niet maar zien wel in dat patiënten met bijvoorbeeld ernstige klachten ten gevolge van roken er baat bij hebben om over te stappen op elektrisch roken. Het blijkt dat zij vervolgens gemakkelijker hun rookverslaving kunnen afbouwen.

Updated: augustus 24, 2020 — 9:08 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

E-Sigaret © 2020 | Sitemap