E-Sigaret

Gezonder roken met een E Sigaret

Navulling e-sigaret 

kilo-e-liquidsWelke navulling kies je voor je e-sigaret? Een navulling gebruik je voor e-sigaretten die beschikken over een tankje die je zelf met een e-smoker navulling kan vullen. We proberen je daarover op deze pagina wegwijs te maken. De e-sigaret is een kortere benaming voor wat een elektronische sigaret is. Deze dient als vervanging voor traditionele sigaretten of als middel om het stoppen met roken te vergemakkelijken. E-sigaretten branden niet. Omdat er geen verbranding plaatsvindt ademt de gebruiker ook geen schadelijke rook in. Wel ontstaat er damp als de gebruiker een trekje neemt. Bij inhalatie daarvan komt de damp in de luchtwegen terecht, samen met de nicotine. Hoewel de e-sigaret door veel mensen wordt gebruikt om te stoppen met roken, is het in feite meer een vervanging van echt roken. Erg belangrijk is het kiezen van de navulling (e-smoker) voor je e-sigaret. Waarom dat zo belangrijk is lees je hieronder.

 

Kies voor de juiste e sigaret navulling

Al vanaf het begin voor de juiste e sigaret navulling  te kiezen is belangrijker dan je denkt. Want vgod-e-liquid-kopenmaak je de overstap van echte sigaretten naar de e-sigaret, dan is het belangrijk dat je niet teleurgesteld wordt. Een veilige optie is om te kiezen voor een navulling met tabaksmaak. Dit om mee te beginnen. Overigens zijn veel soorten tabaksmaak ook nog echt afgeleid van de echte merken. Het enige wat verschilt is de naam. Maar wat de gevorderde elektrische rokers vaak zo leuk vinden aan e-roken is het uitproberen van veel verschillende smaken die er zijn. Kijk zelf maar eens rond op het internet en kom tot de ontdekking dat je kunt kiezen uit wel honderden verschillende smaken e sigaret navullingen. Ook kan je zelf bepalen welke nicotinegehalte het beste bij je rookgedrag past.

 

Meerdere soorten navulling met elkaar mixen

e-liquid-smakenJe kan natuurlijk heel veel verschillende soorten e smoker navullingen kopen maar je kan er ook voor kiezen om een paar flesjes navullingsvloeistof aan te schaffen en eventueel deze met elkaar te mixen, totdat je een mix hebt samengesteld die jou goed bevalt. E-liquids bestaan altijd uit tenminste 2 basisvloeistoffen. Dit zijn Plantaardige glycerine en Propyleen glycol. plus één of extra smaakstoffen en ook nicotine. Al zijn er ook volop e-smoker navullingen beschikbaar zonder nicotine. De smaken variëren enorm. Kies uit e-liquids met een frisse fruitsmaak, een drankensmaak, een zoete smaak, kruidensmaak, tabaksmaak en zelfs liquids met een marihuana smaak. Elektrisch roken met navullingen voor je e-sigaret is een goedkope vorm van roken. E sigaret navullingen hebben doorgaans een inhoud van 10 ml. Afhankelijk van het merk betaal je hier tussen de 2 euro en 6 euro voor. Wist je dat één zo’n flesje gelijk staat aan ongeveer 5 pakjes gewone sigaretten? Tel uit je winst! Stel je rookt per week iets meer dan 1 pakje sigaretten (totaal 5 per maand), dan bespaar je al gauw 30 euro per maand of meer.

 

Wat is VG en PG?

rook e sigaret navullingBij het kopen van een navulling voor je e sigaret dan kom je ook PG en VG waardes tegen. Deze zitten er altijd samen in. De verhouding tussen de 2 bepaalt de rookontwinkkeling, smaak, en het gevoel in je keel wat je ook bij een echte sigaret ervaart.

Hoe meer VG (vegetable glycerin) er in de samenstelling zit, hoe meer rook je krijgt, en hoe meer PG (propyleen glycol) er in de samenstelling zit, hoe scherper het weer in de keel aanvoelt.

Veel mensen die de esmoker (esigaret) gebruiken en een goed alternatief voor een normale sigaret willen hebben, kunnen het beste een navulling nemen met een 50/50 verhouding. 50% PG en 50% VG.

Vind je een lekker smaakje belangrijk, dan kom je vaak automatisch uit bij iets meer PG dan VG.

 

Welke PG / VG verhouding moet je hebben?

  • Wil je vooral veel rook produceren? Kies dan voor een VG gehalte hoger dan 70
  • Wil je het gevoel in je keel van een normale sigaret (geen light), kies dan voor een 70PG / 30VG verhouding
  • Wil je een lekkere smaak, maar niet het gevoel in je keel van een sigaret? Kies dan voor een 30PG / 70VG navulling.
Updated: november 4, 2021 — 8:24 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

E-Sigaret © 2020 | Sitemap