E-Sigaret

Gezonder roken met een E Sigaret

Stoppen met Roken

Stoppen met roken is moeilijk, heel moeilijk. Maar niet onmogelijk. Hoewel roken zowel lichamelijk als emotioneel zeer verslavend is, kan iedereen stoppen! De ontwenningsverschijnselen die zich aandienen wanneer je stopt, duren vaak niet langer dan een week, na deze eerste week zul je je beter voelen dan ooit tevoren. Om deze eerste week door te komen is het verstandig wat hulp in te schakelen, dit kunnen middelen zijn zoals bijvoorbeeld nicotinepleisters, maar ook je directe omgeving kan een grote bijdrage leveren aan het verslaan van je verslaving.

We hebben allemaal wel mensen in onze omgeving die al gestopt zijn met roken, deze mensen kunnen zich heel goed inleven in wat je doormaakt als je je verslaving de baas probeert te worden. We geven graag een paar tips:

1. Maak geen geheim van het feit dat je probeert te stoppen, zodat de mensen in je directe omgeving rekening met je kunnen houden.
2. Kies voor jezelf een buddy die je kan helpen op de zwaarste momenten. Iemand die je goed kent, die je mag bellen als het allemaal een beetje te zwaar wordt.
3. Neem elke vorm van verleiding weg. Gooi alle sigaretten, aanstekers en asbakken de deur uit. Niets zo erg als continu herinneringen aan je verslaving tegen te komen als je probeert te stoppen met roken.
4. Meld je aan op een stoppen met roken forum. Je hebt dan steeds als je de behoefte voelt een sigaret op te steken een plek om naar toe te gaan, waar je lotgenoten treft die je kunnen helpen de verleiding te weerstaan.
Heel veel succes gewenst en onthoud dat je veel meer kunt dan je denkt. Ook jij kunt een ex-roker worden. Er zijn zoveel voordelen verbonden aan stoppen met roken, gun het jezelf!

Updated: november 24, 2021 — 8:20 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

E-Sigaret © 2020 | Sitemap