E-Sigaret

Gezonder roken met een E Sigaret

Waarom een E-sigaret kopen

e-sigaretElektrisch roken, hype of niet? Het blijkt toch geen hype te zijn gezien het aantal mensen dat momenteel al elektrisch rookt. Zo is het gebruik van de e-sigaret gestegen van 2.5% in 2013 naar 4.1% in 2014. Over 2015 zijn nog geen cijfers bekend maar het heeft er veel schijn van dat ook in 2015 nog meer Nederlanders elektrisch zijn gaan roken, dit gezien het aantal webwinkels op dit gebied dat alleen maar toeneemt. Aan jou de keuze: Blijf je traditionele sigaretten roken, stap je over op elektrische sigaretten of stop je gewoon helemaal met roken? Wanneer je al veel stoppogingen hebt ondernomen en al die pogingen zijn gestrand, dan is het misschien een idee om eerst over te stappen op de e-sigaret. Het blijkt dat het veel eenvoudiger is om dan geleidelijk aan je nicotineverslaving af te bouwen.

 

De e-sigaret gebruiken

elektrische-sigaret-roken

elektrische-sigaret-roken

De e-sigaret is gemakkelijk in gebruik. Het systeem werkt als volgt: Je neemt een hijsje van je sigaret en vervolgens wordt de e-liquid (dit is een vloeistof met daarin nicotine en een smaakje) verhit. Dit verdampt en dat kan de gebruiker inademen. De damp die je uitblaast is geurloos en bevat geen tot nauwelijks schadelijke stoffen. De e-sigaret kan je zien als vervanging van de gewone sigaret en voorziet de roker in zijn of haar nicotinebehoefte. Er vindt geen verbranding plaats, waardoor er veel minder schadelijke stoffen ingeademd worden en je dus eigenlijk kan spreken van een veel minder ongezonde manier van roken. Men zegt wel eens dat elektrisch roken wel tot duizend keer minder ongezond is dan het roken van tabaksproducten!

 

Krijg tot duizend minder schadelijke stoffen binnen

vulling-esigaret-tabak

vulling e-sigaret tabaksmaak

Elektrisch roken verdringt zo langzamerhand de traditionele sigaret. Steeds meer mensen kiezen ervoor om over te stappen naar de e-sigaret. En dat is niet zo verwonderlijk, alleen al gelet op het financiƫle voordeel maar vooral op het gezondheidsvoordeel. Want er vindt geen verbranding plaats. Bij de verbranding van tabak vinden er allerlei verbindingen van stoffen met elkaar plaats, waardoor rokers tot wel 1000 verschillende schadelijke stoffen binnen krijgen. Bij elektrisch roken is het vermoedelijk beperkt tot een handjevol stoffen waarvan het nog niet eens bewezen is dat ze kankerverwekkend zijn, behalve de nicotine. Nicotine blijft een schadelijke stof.

Updated: augustus 24, 2020 — 9:20 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

E-Sigaret © 2020 | Sitemap