E-Sigaret

Gezonder roken met een E Sigaret

Wat is een e-sigaret en wat zijn de voordelen?

Steeds meer rokers stappen over op de e-sigaret. Maar wat is een e-sigaret precies? In welk opzicht verschilt een e-sigaret van een gewone sigaret? En wat zijn de voordelen van het roken van een e-sigaret?

Geen giftige verbrandingsproducten

Een e-sigaret is anders dan een normale sigaret. Waar een normale sigaret werkt door verbranding van tabak, werkt een e-sigaret door verbranding van een e-vloeistof. Een e-sigaret bevat dus niet de giftige verbrandingsproducten die tabak wel bevat, zoals teer en rook. Een e-sigaret produceert damp. Hierdoor inhaleren mensen in de omgeving van de roker geen schadelijke stoffen.

Voordelen

Een groot voordeel van de e-sigaret is dat deze geen koolmonoxide en stikstofoxide bevat. Dit zijn stoffen die de ademhaling en conditie verslechteren en op lange termijn hart en bloedvaten aantasten. En een e-sigaret bevat dus geen kankerverwekkend teer. Daarnaast produceren ze een geurloze damp in plaats van stinkende en bovenal schadelijke rook. Ook zijn e-sigaretten niet brandgevaarlijk, gewone sigaretten zijn dit wel. Daarnaast zijn veel rokers helemaal gestopt met roken dankzij een e-sigaret.

Hoe werkt het?

Over het algemeen bestaat een e-sigaret uit een batterij, een verstuiver en een cartridge of een tank om de vloeistof vast te houden. Bij sommige uitvoeringen is de verstuiver geïntegreerd in de cartridge, die wordt bevestigd aan de batterij. Door te ‘trekken’ aan de e-sigaret activeer je de batterij, die op zijn beurt weer de verstuiver activeert. Hierdoor verdampt de nicotine die in de cartridge of tank zit in stoom. Meer weten over de e-sigaret? Kijk dan op http://www.esigaretervaring.nl/.

Updated: augustus 24, 2020 — 9:29 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

E-Sigaret © 2020 | Sitemap