E-Sigaret

Gezonder roken met een E Sigaret

Welke invloed heeft roken op de huid?

Hulpmiddel-bij-astmaHet is algemeen bekend dat roken voor iedereen ongezond is. Een van de gevolgen die het dagelijks roken van sigaretten en andere tabaksoorten met zich meebrengt, is na een aantal jaren voor iedereen zichtbaar. We hebben het dan over een echte rokershuid. Maar hoe komt het eigenlijk dat de huid zo slecht reageert op deze ongezonde verslaving? Daarover gaan we het in dit artikel hebben.

 

Wat gebeurt er als je een track van een sigaret neemt?

Wanneer je rookt, adem je talloze roetdeeltjes naar binnen die in je longen worden opgenomen. Vervolgens worden deze deeltjes door je lichaam verspreidt. Wanneer je dit proces dagelijks meerdere keren herhaald, dan kan er op de langere termijn een rokersgezicht ontstaan. Hoe zo’n gezicht er uitziet weet iedereen wel: je krijgt een oudere uitstraling dan dat bij je leeftijd hoort, je hebt vaak overvloedig rimpels en andere lijnen over je gezicht lopen en je gezicht krijgt een stuk minder kleur.

 

Het gevaar van sigarettenrook voor de huid

In de rook van sigaretten zitten verschrikkelijk veel stoffen die giftig zijn. Deze stoffen neem je tijdens het roken in je lichaam op en worden onder andere aan de huidlaag doorgegeven. Als gevolg hiervan kunnen de aderen dichtslibben. Op hun beurt krijgt je huid een gebrek aan voedingsstoffen, waardoor het op de langere termijn zijn flexibiliteit en stevigheid kan verliezen. Ook wordt de huid door dit proces steeds dunner.

 

Roken en ziektes

Wanneer je rookt, loop je een verhoogd risico om bepaalde ziektes te krijgen. Naast hele bekende ziektes, is het minder bekend dat je door roken ook COPD of astma kunnen ontwikkelen. En voor degenen die hier last van hebben is roken helemaal funest.

 

Mocht het toch zover komen dat je, ondanks de waarschuwingen, toch doorrookt en last krijgt van COPD of astma, dan is het goed om te weten dat de gezondheidszorg de afgelopen decennia niet heeft stilgestaan en er allerlei hulpmiddelen zijn ontwikkeld om beter om te kunnen gaan met deze aandoeningen. Sommige hulpmiddelen zijn vrij eenvoudig qua opzet, maar toch heel waardevol. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de NHG standaard astma bij volwassenen. Maar het zou natuurlijk veel beter zijn als het niet nodig is om gebruik te moeten maken van deze hulpmiddelen en er een gezonde levensstijl op na te houden.

Updated: augustus 24, 2020 — 9:08 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

E-Sigaret © 2020 | Sitemap