E-Sigaret

Gezonder roken met een E Sigaret

Stoppen met roken met Champix

Wat is Champix? Dit is een probaat geneesmiddel dat door artsen voorgeschreven wordt om rookverslaafden te helpen met stoppen met roken. Zoals we al schreven wordt dit middel alleen door specialisten of huisartsen voorgeschreven en het is daarom verkrijgbaar op recept. Ga niet in zee met aanbieders van Champix die alleen online werken. Het online aanbieden van dit geneesmiddel, zonder tussenkomst van een specialist, is illegaal en bovendien is het onverstandig voor jou om Champix te gebruiken zonder je arts hierover in te lichten. Je huisarts kan je voorlichten en adviseren.

Stoppen met roken in 4 uur? Dat kan echt en zonder geneesmiddelen. Bekijk dit!

Hoe werkt Champix?

Champix werkt op twee verschillende manieren. Dit geregistreerde geneesmiddel onderdrukt het verlangen naar roken en daarnaast gaat het de meest heftige ontwenningsverschijnselen tegen. Die bijwerkingen worden zodanig onderdrukt, dat de drang om weer te gaan roken bijna geheel verdwijnt. Ontwenningsverschijnselen zijn in de regel de reden waarom ex-rokers toch weer die ene sigaret opsteken, op momenten waarop het even te moeilijk wordt. De combinatie van én het onderdrukken van het verlangen naar een sigaret én het wegnemen van ontwenningsverschijnselen, zorgt er voor dat je stoppoging vrijwel succesvol eindigt!

 

Blokkering van receptoren in je hersenen

Het grote voordeel van het gebruik van Champix is dat dit middel er voor zorgt dat ex-rokers vrijwel geen kans hebben op een terugval na te zijn gestopt met het roken. Champix blokkeert namelijk de receptoren in de hersenen die, zoals je misschien al weet, telkens opnieuw om nicotine vragen nadat nicotine de hersenen bereikt. Champix blokkeert die receptoren, waardoor je als ex-roker niet het gevoel krijgt de sigaretten te missen en er zelfs geen drang naar krijgt. Het geneesmiddel stimuleert daarnaast ook nog eens de dopamine afgifte in het lichaam. Dopamine verzacht de afkickverschijnselen en ontwenningsverschijnselen.

 

Nu stoppen met roken d.m.v. Champix

Wil je graag stoppen met roken? Vast wel! Anders zou je ook niet op onze website terecht zijn gekomen. Zijn eerdere stoppogingen vroegtijdig gestrand, dan kan je Champix gebruiken ter ondersteuning. Gegarandeerd dat je hier baat bij hebt. Maak een afspraak met je huisarts en vraag naar de mogelijkheden. Houd wel rekening met bijwerkingen indien je Champix gebruikt om te stoppen met roken. Zo kan gebruik leiden tot concentratieproblemen, depressie, hoofdpijn en problemen met slapen.

 

Champix

Champix wordt ingenomen in tabletvorm. Je neemt deze dagelijks in met water. Let op: Het beste kan je deze tabletten innemen na het eten. Je huisarts kan je hierover informeren.

 

Stappenplan stoppen met roken

Als je huisarts toestemming heeft gegeven om dit geneesmiddel te gebruiken, bepaal je voor jezelf de stopdatum. Je begint tenminste 2 weken van te voren met het innemen van de tabletten. Een kuur duurt 3 maanden. De mogelijkheid is er altijd om de kuur een beetje te verlengen, mocht je nog veel moeite hebben definitief te stoppen.

Lees meer over stoppen met roken en alternatieven

E-Sigaret © 2020 | Sitemap