E-Sigaret

Gezonder roken met een E Sigaret

Wat is een MOD

e-sigaret-mod

Bij E-sigaretten winkels zie je vaak een normale E-sigaret voorbij komen maar ook een MOD. Vaak is het voor de beginnende elektrische roker onduidelijk wat een MOD nou precies is. Ben je al eenmaal bekend in de wereld van e-sigaretten en de onderdelen dan is een MOD geen rocket science meer voor je.

 

e-sigaretDe normale E-sigaret

Allereerst de basis van een normale E-sigaret. Elke sigaret heeft een batterij nodig om te kunnen werken. Bij de standaard E-sigaret zit deze ingebouwd. Naast de batterij heb je een tankje voor je e-liquid en een verdamper (coil) die de vloeistof (e-liquid) laat verdampen. Bij de normale elektrische sigaret koop je bijna een all-in-one product waarbij je in een keer alles geleverd krijgt wat ook direct in en op elkaar past.

 

De MOD

De MOD staat voor module. Bij de MOD is alles opgebouwd uit losse onderdelen zodat je hem zelf kunt ‘customizen’. Met andere woorden kies jij welke onderdelen jij gaat gebruiken om je eigen eleaf-istick-tc60wideale rookmachine te bouwen. Dit is een stuk geavanceerder en krachtiger. Wil je niet alleen normaal kunnen roken maar ook echt kunnen gaan dampen dan is de MOD een uitstekende keuze.

De MOD is niet meer dan een behuizing met elektronica. Je moet er zelf nog van alles bijkopen. Zo is een MOD in een aantal gevallen dus zonder batterij en in alle gevallen zonder tank of coil. In de MOD zit wel krachtige regelelektronica met veel power. Waar de gemiddelde e-sigaret vaak niet meer dan 5W (Watt) kan opwekken zijn er MODS die wel 75Watt kunnen leveren! Wil je dikke rookwolken gaan maken dan heb je meer power (W) nodig.

De MOD is dus een kaal apparaat waar je zelf alles bij moet kopen. Een MOD kan tevens ook Titanium en Nickel Coils aan welke in de SUB OHM categorie vallen.

 

SUB OHM

sub-ohm-coilNormale coils (verdampers) hebben een weerstandwaarde (OHM) van 1.6  à 1.8 Ohm. Hoe hoger de Ohm waarde, hoe minder krachtig de damp-intensiteit. Er zijn coils die onder de 1.0 Ohm gaan en die worden Sub Ohm genoemd. De normale e-sigaret zou een Sub Ohm Coil niet overleven omdat de techniek hier niet op gebouwd is. In feite krijg je dikke kortsluiting. De MODS zijn wel geschikt voor Sub Ohm Coils en kunnen hier wel mee overweg. Wil je een dikke rookwolk, dus gaan dampen, dan heb je een coil nodig onder de 1 Ohm, dus een Sub Ohm coil.

Coils met zo’n lage weerstandwaarde zijn vak Nickel of van Titanium. Deze materialen hebben een lagere weerstand en zijn beter geschikt. Bovendien zijn ze erg duurzaam en niet binnen korte tijd opgebrand.

 

Welke merken maken MODS

Niet alle fabrikanten maken MODS. Aspire, Eleaf, Innokin, Kangertech en Vision maken in ieder geval een aantal MODS. Eleaf heeft bijvoorbeeld de iStick TC40 en de iStick TC60. De TC staat voor Temp Control en de 40 of 60 voor 40Watt of 60Watt. Aspire heeft bijvoorbeeld de ESP 30 welke een 30Watt variant is. Kangertech heeft de Kbox welke goed is voor 40Watt.

 

Tankjes

Uiteraard moet je een goede tank hebben die tevens geschikt is voor Sub Ohm Coils. De Eleaf Melo is een tank met verdamper welke geschikt is voor de Eleaf iStick en kan overweg met 20W, 30W en 50W Sub Ohm Coils. Er is bijvoorbeeld ook de Aspire Atlantis Clearomizer. Hier past bijvoorbeeld een 0.3 Ohm, 0.5 Ohm en 1.0 Ohm coil in. De tankinhoud van deze is 2.0 ml.

De tankjes die je met een MOD combineert hebben een 510 aansluiting en geen eGo.

tank-e-sigaret-510

 

Batterijen

18350-18500-18650-e-sigaret-batterijenBij een MOD koop je vaak ook een losse batterij. Er zijn diverse batterijen in de handel en er zit soms wat verschil in. Sommige MODS zoals de Eleaf iStick TC40 hebben een ingebouwde oplaadbare batterij.

Veel verkochte batterijen zijn 18350, 18500 en 18650. De 18350 is qua formaat de kleinste van de 3, de 18500 de middelste qua formaat en de 18650 de grootste. Vooral de lengte neemt toe en daarmee ook de capaciteit.

 • Een 18350 batterij heeft vaak tussen de 700mAh en 900mAh aan capaciteit
 • Een 18500 batterij heeft vaak rond de 1000mAh aan capaciteit
 • Een 18650 batterij heeft vaak tussen de 2500mAh en 3500mAh aan capaciteit

Grotere en serieuzere MODS waaronder de Eleaf iStick TC60W maakt gebruik van een 18650 batterij.

 

Voordelen MODS

 • Grotere dampintensiteit
 • Enorme instelmogelijkheden
 • Volledig naar keuze samen te stellen

 

Prijzen en kosten

Een veel gestelde vraag is wat gaat me dit allemaal kosten. Naast een MOD moet je vaak ook een batterij, een tank en een coil kopen. De meeste MODS hebben een usb aansluiting om de batterij op te laten. Vaak wordt er ook niet meer dan een usb kabel meegeleverd. De usb lader moet je zelf dus nog regelen. De meeste mensen die een smartfoon hebben, beschikken ook over een 5volt usb lader welke hiervoor gebruikt kan worden. Uiteraard kun je hem ook aan je pc of laptop koppelen omdat die ook beschikt over een usb poort.

 • MOD vanaf zo’n 30 Euro
 • USB Lader = 5 Euro
 • Batterij = 5 tot 10 Euro, mits ingebouwd
 • Tankje & Coil = 20 Euro
 • Losse Coils = 2 Euro p/st
 • E-liquid = 3 Euro per flesje

 

E-Sigaret © 2020 | Sitemap